Těsně před koncem k ní přidáme protlak a papriku (na kilo masa stačí 1 lžíce) a trochu podlijeme.
Jak se základ zavaří, vhodíme do něj maso a dusíme alespoň 1 a půl hodiny (podléváme jen minimálně, maso by nemělo být zalité).
Když se voda odpaří natolik, že je viditelný tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a znovu přivedeme k varu (ochutnáváme, zahušťujeme a dochucujeme průběžně, jen tak se vyhneme závěrečnému zahušťování moukou).
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina