Těsně před koncem k ní přidáme protlak a papriku (na kilo masa stačí 1 lžíce) a trochu podlijeme.
Jak se základ zavaří, vhodíme do něj maso a dusíme alespoň 1 a půl hodiny (podléváme jen minimálně, maso by nemělo být zalité).
Když se voda odpaří natolik, že je viditelný tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a znovu přivedeme k varu (ochutnáváme, zahušťujeme a dochucujeme průběžně, jen tak se vyhneme závěrečnému zahušťování moukou).
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu