Houbová omáčka

1

hodnoceno: 2
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      kostka masox
    • 1
      l mléko
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek smetana
    • kmín
    • 500
      g houby hříbky, nebo i více druhů
    • 1
      lžíce jíška

Postup přípravy receptu

  • Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a nadrobno pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox, kmín, pepř. Houby takto dusíme 20 minut. Vlijeme mléko a povaříme. Ve smetaně rozmícháme zásmažku (jíšku) a hladkou mouku. Povařené houby zalijeme smetanou a necháme projít varem. Dochutíme octem a solí.
  • Podáváme s knedlíkem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: