Hladkou mouku smícháme s droždím a takovým množstvím vody, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Dáme asi na hodinu vykynout.
Mezitím na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Vykynuté těsto znovu prohněteme, vyválíme placku a rozprostřeme do nízké formy. Pokryjeme vychladlou houbovou směsí, obložíme nakrájenými rajčaty, paprikou, cuketou, někdy i šunkou. Posypeme sýrem a sekanými bylinkami.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky