Hladkou mouku smícháme s droždím a takovým množstvím vody, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Dáme asi na hodinu vykynout.
Mezitím na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Vykynuté těsto znovu prohněteme, vyválíme placku a rozprostřeme do nízké formy. Pokryjeme vychladlou houbovou směsí, obložíme nakrájenými rajčaty, paprikou, cuketou, někdy i šunkou. Posypeme sýrem a sekanými bylinkami.
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně