Hladkou mouku smícháme s droždím a takovým množstvím vody, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Dáme asi na hodinu vykynout.
Mezitím na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Vykynuté těsto znovu prohněteme, vyválíme placku a rozprostřeme do nízké formy. Pokryjeme vychladlou houbovou směsí, obložíme nakrájenými rajčaty, paprikou, cuketou, někdy i šunkou. Posypeme sýrem a sekanými bylinkami.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky