Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které byly namočeny a pepř. Nakrájíme petrželku (jenom stonky) najemno a přidáme k houbám. Pod pokličkou vaříme hodinu. Po hodině přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vaříme dál, dokud nejsou měkké, asi 40 minut.
Do pánve si dáme 1 velkou lžíci másla a trošku oleje, přidáme pokrájenou cibulku, trošku opečeme a přidáme najemno nakrájený česnek. Pořád mícháme, česnek nesmí zhnědnout.
Nakonec přidáme mouku. Promícháme a minutku spolu opečeme.
Přidáme šlehačku, rozmícháme a přidáme k měkkým bramborám do polévky. Vložíme najemno pokrájenou petrželku a trošku si necháme na konec do talíře. Necháme ještě asi 20 minut vařit. Odstavíme, dáme na vrch lžíci másla a necháme 20 minut proležet. Dosolíme, dopepříme a podáváme s čerstvou bagetou.
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě