Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které byly namočeny a pepř. Nakrájíme petrželku (jenom stonky) najemno a přidáme k houbám. Pod pokličkou vaříme hodinu. Po hodině přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vaříme dál, dokud nejsou měkké, asi 40 minut.
Do pánve si dáme 1 velkou lžíci másla a trošku oleje, přidáme pokrájenou cibulku, trošku opečeme a přidáme najemno nakrájený česnek. Pořád mícháme, česnek nesmí zhnědnout.
Nakonec přidáme mouku. Promícháme a minutku spolu opečeme.
Přidáme šlehačku, rozmícháme a přidáme k měkkým bramborám do polévky. Vložíme najemno pokrájenou petrželku a trošku si necháme na konec do talíře. Necháme ještě asi 20 minut vařit. Odstavíme, dáme na vrch lžíci másla a necháme 20 minut proležet. Dosolíme, dopepříme a podáváme s čerstvou bagetou.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky