Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které byly namočeny a pepř. Nakrájíme petrželku (jenom stonky) najemno a přidáme k houbám. Pod pokličkou vaříme hodinu. Po hodině přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vaříme dál, dokud nejsou měkké, asi 40 minut.
Do pánve si dáme 1 velkou lžíci másla a trošku oleje, přidáme pokrájenou cibulku, trošku opečeme a přidáme najemno nakrájený česnek. Pořád mícháme, česnek nesmí zhnědnout.
Nakonec přidáme mouku. Promícháme a minutku spolu opečeme.
Přidáme šlehačku, rozmícháme a přidáme k měkkým bramborám do polévky. Vložíme najemno pokrájenou petrželku a trošku si necháme na konec do talíře. Necháme ještě asi 20 minut vařit. Odstavíme, dáme na vrch lžíci másla a necháme 20 minut proležet. Dosolíme, dopepříme a podáváme s čerstvou bagetou.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory