Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které byly namočeny a pepř. Nakrájíme petrželku (jenom stonky) najemno a přidáme k houbám. Pod pokličkou vaříme hodinu. Po hodině přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vaříme dál, dokud nejsou měkké, asi 40 minut.
Do pánve si dáme 1 velkou lžíci másla a trošku oleje, přidáme pokrájenou cibulku, trošku opečeme a přidáme najemno nakrájený česnek. Pořád mícháme, česnek nesmí zhnědnout.
Nakonec přidáme mouku. Promícháme a minutku spolu opečeme.
Přidáme šlehačku, rozmícháme a přidáme k měkkým bramborám do polévky. Vložíme najemno pokrájenou petrželku a trošku si necháme na konec do talíře. Necháme ještě asi 20 minut vařit. Odstavíme, dáme na vrch lžíci másla a necháme 20 minut proležet. Dosolíme, dopepříme a podáváme s čerstvou bagetou.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu