g
turistický salám
nebo anglická slanina, šunka...
250
g
černé houby
lesní, očištěné, krátce povařené, scezené
Postup přípravy receptu
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem, přidáme předvařené, scezené lesní houby, krátce orestujeme, osolíme (dle druhu sýru), opepříme, vmícháme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce, která necháme za stálého míchání srazit. Podáváme teplé s čerstvým pečivem nebo na pečivu.
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort