g
turistický salám
nebo anglická slanina, šunka...
250
g
černé houby
lesní, očištěné, krátce povařené, scezené
Postup přípravy receptu
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem, přidáme předvařené, scezené lesní houby, krátce orestujeme, osolíme (dle druhu sýru), opepříme, vmícháme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce, která necháme za stálého míchání srazit. Podáváme teplé s čerstvým pečivem nebo na pečivu.
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové