g
turistický salám
nebo anglická slanina, šunka...
250
g
černé houby
lesní, očištěné, krátce povařené, scezené
Postup přípravy receptu
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem, přidáme předvařené, scezené lesní houby, krátce orestujeme, osolíme (dle druhu sýru), opepříme, vmícháme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce, která necháme za stálého míchání srazit. Podáváme teplé s čerstvým pečivem nebo na pečivu.
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou