Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme doměkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a restujeme do zlatohněda, přidáme asi 1 lžíci cukru a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a vaříme, až je zelenina měkká. Pak přidáme smetanu smíchanou s trochou mouky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme slité houby a dochutíme. Omáčku nemixujeme, jen vybereme koření.
Podáváme s houskovým knedlíkem. Houby zcela nahradí maso. Doporučuji vyzkoušet.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem