Kapustové měšce plněné masem Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý košťál. Listy vložíme do velkého hrnce a… více o Kapustové měšce plněné masem
Houbové těstoviny Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje podle návodu. Mezitím si oloupeme a na plátky nebo půlplátky nakrájíme… více o Houbové těstoviny
Smažené houbové plátky Očistíme, okrájíme a omyjeme přichystané houby. Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou… více o Smažené houbové plátky
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny! Ať už jim přezdíváte ražniči nebo špízy, jde o oblíbenou lahůdku, které jen tak někdo neodolá!… Celý článek
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto Chřest byl oblíbenou pochutinou krále Ludvíka XIV., a právě díky tomu začali Francouzi s jeho… Celý článek
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření Lahodný smrkový sirup užívali už naši předkové na řadu neduhů. Můžete ho pít nejen pro jeho… Celý článek
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí… Konzervované sardinky jsou v poslední době velkým hitem. Možná je to proto, že nejsou jen… Celý článek
Řezy z červeného vína Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s… více o Řezy z červeného vína
Špenátový závin Na oleji osmahneme jemně krájenou cibulku, přidáme scezené žampiony, necháme jen tak převalit, přidáme špenát, podusíme… více o Špenátový závin
Těstoviny letem světem Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole: rozřízneme… více o Těstoviny letem světem
Famózní kávička Uvařenou horkou kávu nalijeme do větších sklenic, přidáme lžičku rumu a zamícháme. Do kávy vložíme vrchovatou lžíci… více o Famózní kávička
Pangasius na kari Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmrazenou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z… více o Pangasius na kari
Bramborové špízy Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Balkánský zeleninový salát Rajčata omyjeme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriky na nudličky a… více o Balkánský zeleninový salát
Dvoubarevná roláda Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme… více o Dvoubarevná roláda
Jihočeská kulajda V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory… více o Jihočeská kulajda
Vepřové s mrkví Maso nakrájíme na kostičky, osolíme ho, opepříme ho a přidáme kmín. Maso osmahneme na oleji (může se přidat i cibule,… více o Vepřové s mrkví
Celeráky Brambory a celer nastrouháme jako na bramboráky, přidáme rozšlehaná vejce, mouku, mléko, sůl a česnek. Vymícháme těsto.… více o Celeráky
Kynuté máslové koláčky Hladkou mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme moučkový cukr, přilijeme decilitr… více o Kynuté máslové koláčky