Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant), přidejte předem podušené houby, dle potřeby kostičku houbového masoxu a zlehka podlijte. Po chvíli přidejte 100 ml smetany na vaření. Dle chuti dosolte.
Hotovou směs přimíchejte do téměř hotové rýže a pod pokličkou nechte dojít doměkka. (Nevařím rovnou dohromady, hrozí rozvaření). Na hotové jídlo nastrouhejte parmazán. Toto rizoto výborně chutná s bílým vínem.
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou