Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant), přidejte předem podušené houby, dle potřeby kostičku houbového masoxu a zlehka podlijte. Po chvíli přidejte 100 ml smetany na vaření. Dle chuti dosolte.
Hotovou směs přimíchejte do téměř hotové rýže a pod pokličkou nechte dojít doměkka. (Nevařím rovnou dohromady, hrozí rozvaření). Na hotové jídlo nastrouhejte parmazán. Toto rizoto výborně chutná s bílým vínem.
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka