Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant), přidejte předem podušené houby, dle potřeby kostičku houbového masoxu a zlehka podlijte. Po chvíli přidejte 100 ml smetany na vaření. Dle chuti dosolte.
Hotovou směs přimíchejte do téměř hotové rýže a pod pokličkou nechte dojít doměkka. (Nevařím rovnou dohromady, hrozí rozvaření). Na hotové jídlo nastrouhejte parmazán. Toto rizoto výborně chutná s bílým vínem.
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy