Pohanku uvaříme dle návodu. Na větší pánvi zpěníme cibulku na oleji, přidáme houby nakrájené na menší kousky, dále přidáme rozmraženou zeleninu (můžete předvařit v mikrovlnné troubě). Dusíme doměkka společně s kořením. Pro lepší chuť můžeme přidat houbový bujon nebo houbové koření (v případě, že máme málo hub nebo použijeme jen sušené houby či žampiony). Směs vmícháme do pohanky a můžeme podávat.
Skvěle se tomu hodí kyselá okurka nebo nakládaná červená řepa.
Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant),…
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč