Pohanku uvaříme dle návodu. Na větší pánvi zpěníme cibulku na oleji, přidáme houby nakrájené na menší kousky, dále přidáme rozmraženou zeleninu (můžete předvařit v mikrovlnné troubě). Dusíme doměkka společně s kořením. Pro lepší chuť můžeme přidat houbový bujon nebo houbové koření (v případě, že máme málo hub nebo použijeme jen sušené houby či žampiony). Směs vmícháme do pohanky a můžeme podávat.
Skvěle se tomu hodí kyselá okurka nebo nakládaná červená řepa.
Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant),…
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák