Pohanku uvaříme dle návodu. Na větší pánvi zpěníme cibulku na oleji, přidáme houby nakrájené na menší kousky, dále přidáme rozmraženou zeleninu (můžete předvařit v mikrovlnné troubě). Dusíme doměkka společně s kořením. Pro lepší chuť můžeme přidat houbový bujon nebo houbové koření (v případě, že máme málo hub nebo použijeme jen sušené houby či žampiony). Směs vmícháme do pohanky a můžeme podávat.
Skvěle se tomu hodí kyselá okurka nebo nakládaná červená řepa.
Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant),…
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát