Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje podle návodu. Mezitím si oloupeme a na plátky nebo půlplátky nakrájíme žampiony, které dáme spolu s máslem na pánvičku. Když žampiony začnou tmavnout, ochutíme je masoxem (jedna kostka asi na 500 g žampionů) a dusíme. Když jsou hotové, zamícháme do nich těstoviny a nadrobno nakrájenou petrželku.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka