Nejprve si připravíme rozpeky. Z droždí, špetky cukru, mouky a trochy vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme do zbylé osolené mouky, vlijeme rozpuštěný tuk a tolik vlažné vody, aby vzniklo těsto husté asi jako jako na buchty. Necháme vykynout zakryté čistou utěrkou. Z vykynutého těsta pak tvarujeme menší ploché vdolky a potřené vodou je pečeme na plechu pokrytém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
Zatímco těsto kyne, uvaříme polévku. Houby namočíme do vlažné vody a necháme nabobtnat. Jemně je nasekáme, vodu ale nevyléváme. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli tak, aby zesklovatěla a poté ji zaprášíme moukou. Vzniklou jíšku zalijeme vodou z hub a dolijeme do požadovaného objemu. Osolíme, promícháme, aby se v polévce neutvořily hrudky, přidáme houby a ještě minimálně deset minut povaříme. Nakonec osolíme a podle chuti okyselíme.
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou