Do pekárny vyklepneme vejce, přidáme vlažné mléko a mouku smíchanou se solí a droždím. Zapneme program na přípravu těsta. Housky nakrájíme na kostičky a těsně před koncem hnětení přidáme k těstu (nebo dodatečně zapracujeme do těsta ručně na vále).
Po skončení programu těsto vyjmeme z pekárny, na pomoučněném vále vytvoříme dva knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 20 minut.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort