Do pekárny vyklepneme vejce, přidáme vlažné mléko a mouku smíchanou se solí a droždím. Zapneme program na přípravu těsta. Housky nakrájíme na kostičky a těsně před koncem hnětení přidáme k těstu (nebo dodatečně zapracujeme do těsta ručně na vále).
Po skončení programu těsto vyjmeme z pekárny, na pomoučněném vále vytvoříme dva knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 20 minut.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly