Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku, do jednoho rohu pečicí nádoby cukr a do druhého sůl. Doprostřed mouky uděláme důlek a do něj dáme kvasnice, které zahrneme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík.
Domácí pekárnu zapneme na program přípravy těsta.
Z těsta, které nám domácí pekárna vypracuje, vytvarujeme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě z každé strany asi 7–8 minut. Během vaření je lepší zkoušet špejlí, jestli je knedlík hotový.
Po uvaření knedlík vyndáme, propícháme a potřeme sádlem nebo olejem.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem