Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku, do jednoho rohu pečicí nádoby cukr a do druhého sůl. Doprostřed mouky uděláme důlek a do něj dáme kvasnice, které zahrneme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík.
Domácí pekárnu zapneme na program přípravy těsta.
Z těsta, které nám domácí pekárna vypracuje, vytvarujeme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě z každé strany asi 7–8 minut. Během vaření je lepší zkoušet špejlí, jestli je knedlík hotový.
Po uvaření knedlík vyndáme, propícháme a potřeme sádlem nebo olejem.
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort