Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku, do jednoho rohu pečicí nádoby cukr a do druhého sůl. Doprostřed mouky uděláme důlek a do něj dáme kvasnice, které zahrneme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík.
Domácí pekárnu zapneme na program přípravy těsta.
Z těsta, které nám domácí pekárna vypracuje, vytvarujeme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě z každé strany asi 7–8 minut. Během vaření je lepší zkoušet špejlí, jestli je knedlík hotový.
Po uvaření knedlík vyndáme, propícháme a potřeme sádlem nebo olejem.
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou