Houstičky z domácí pekárny

3.08

hodnoceno: 25
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 1
      lžička sůl vrchovatá
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      kostka droždí
    • mák nebo dýňové či slunečnicové semínko
    • 1
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpracovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8–⁠10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky. Každou část rozdělíme na 3 a umotáme housky.
  • Já je pletu jako cop, ale záleží na každém, jak si je umotá. Když máme čas, můžeme houstičky nechat ještě chvilku odpočinout (cca 10–⁠15 min), ony ještě malinko nakynou. Když ne, nevadí, povedou se i tak. Pak už jen potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem cca 15 minut při 200 °C.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.