Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpracovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8–10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky. Každou část rozdělíme na 3 a umotáme housky.
Já je pletu jako cop, ale záleží na každém, jak si je umotá. Když máme čas, můžeme houstičky nechat ještě chvilku odpočinout (cca 10–15 min), ony ještě malinko nakynou. Když ne, nevadí, povedou se i tak. Pak už jen potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem cca 15 minut při 200 °C.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky