Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpracovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8–10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky. Každou část rozdělíme na 3 a umotáme housky.
Já je pletu jako cop, ale záleží na každém, jak si je umotá. Když máme čas, můžeme houstičky nechat ještě chvilku odpočinout (cca 10–15 min), ony ještě malinko nakynou. Když ne, nevadí, povedou se i tak. Pak už jen potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem cca 15 minut při 200 °C.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník