g
zelenina
směs čínských hub, cibule, mrkev, paprika
1
balení
čínské nudle
300g
mletá sladká paprika
může být i pálivá
2
lžička
medové balsamico
kdo má, použije rýžový ocet
2
lžička
extra panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře, mleté papriky, grilovacího koření, zázvoru, sójové omáčky, balsamica.
Nakrájíme cibuli na půlkolečka a připravíme si čínskou zeleninu.
Orestujeme si marinované maso (připravuji to v tlakovém hrnci), přidám cibuli a čínskou zeleninu. Zavřu tlakový hrnec, nechám asi 40 minut vařit (aby maso bylo měkké a šťavnaté), poté přiliju vývar (masový, nebo z kostky) dle potřeby, ve kterém jsem rozmíchala solamyl. 2 minuty povařím a podávám.
Na závěr orestuji sezamová semínka na sucho a posypu již na talíři.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage