g
zelenina
směs čínských hub, cibule, mrkev, paprika
1
balení
čínské nudle
300g
mletá sladká paprika
může být i pálivá
2
lžička
medové balsamico
kdo má, použije rýžový ocet
2
lžička
extra panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře, mleté papriky, grilovacího koření, zázvoru, sójové omáčky, balsamica.
Nakrájíme cibuli na půlkolečka a připravíme si čínskou zeleninu.
Orestujeme si marinované maso (připravuji to v tlakovém hrnci), přidám cibuli a čínskou zeleninu. Zavřu tlakový hrnec, nechám asi 40 minut vařit (aby maso bylo měkké a šťavnaté), poté přiliju vývar (masový, nebo z kostky) dle potřeby, ve kterém jsem rozmíchala solamyl. 2 minuty povařím a podávám.
Na závěr orestuji sezamová semínka na sucho a posypu již na talíři.
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou