Hovězí guláš podle Hanze

3.4

hodnoceno: 10
Příprava: 120 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička majoránka
    • 2
      lžíce světlá jíška
    • 500
      g hovězí kližka
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil kyselost.
  • Do hrnce přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, zaprášíme trochou mleté papriky a necháme maso zatáhnout.
  • Poté podlijeme hovězím vývarem a dusíme, dokud nám maso nezměkne. Zhruba v polovině času dušení přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Průběžně doléváme vodu.
  • Nakonec guláš dochutíme dle libosti solí a pepřem, zahustíme jíškou. Poté ještě 10–15 minut povaříme.
  • Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a navrch nakrájenou čerstvou cibulkou.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: