Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil kyselost.
Do hrnce přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, zaprášíme trochou mleté papriky a necháme maso zatáhnout.
Poté podlijeme hovězím vývarem a dusíme, dokud nám maso nezměkne. Zhruba v polovině času dušení přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Průběžně doléváme vodu.
Nakonec guláš dochutíme dle libosti solí a pepřem, zahustíme jíškou. Poté ještě 10–15 minut povaříme.
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a navrch nakrájenou čerstvou cibulkou.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory