Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil kyselost.
Do hrnce přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, zaprášíme trochou mleté papriky a necháme maso zatáhnout.
Poté podlijeme hovězím vývarem a dusíme, dokud nám maso nezměkne. Zhruba v polovině času dušení přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Průběžně doléváme vodu.
Nakonec guláš dochutíme dle libosti solí a pepřem, zahustíme jíškou. Poté ještě 10–15 minut povaříme.
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a navrch nakrájenou čerstvou cibulkou.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou