Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil kyselost.
Do hrnce přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, zaprášíme trochou mleté papriky a necháme maso zatáhnout.
Poté podlijeme hovězím vývarem a dusíme, dokud nám maso nezměkne. Zhruba v polovině času dušení přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Průběžně doléváme vodu.
Nakonec guláš dochutíme dle libosti solí a pepřem, zahustíme jíškou. Poté ještě 10–15 minut povaříme.
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a navrch nakrájenou čerstvou cibulkou.
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou