Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil kyselost.
Do hrnce přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, zaprášíme trochou mleté papriky a necháme maso zatáhnout.
Poté podlijeme hovězím vývarem a dusíme, dokud nám maso nezměkne. Zhruba v polovině času dušení přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Průběžně doléváme vodu.
Nakonec guláš dochutíme dle libosti solí a pepřem, zahustíme jíškou. Poté ještě 10–15 minut povaříme.
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a navrch nakrájenou čerstvou cibulkou.
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)