Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil kyselost.
Do hrnce přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, zaprášíme trochou mleté papriky a necháme maso zatáhnout.
Poté podlijeme hovězím vývarem a dusíme, dokud nám maso nezměkne. Zhruba v polovině času dušení přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Průběžně doléváme vodu.
Nakonec guláš dochutíme dle libosti solí a pepřem, zahustíme jíškou. Poté ještě 10–15 minut povaříme.
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a navrch nakrájenou čerstvou cibulkou.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka