V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso „zavřelo“. Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín. Podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit.
Po cca 30 minutách máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2–2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího guláše přisypeme dle potřeby jíšku (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.
Podáváme s chlupatým knedlíkem. Nejlépe chutná druhý až sedmý den po uvaření.
Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil…
více o Hovězí guláš podle Hanze
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem