V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso „zavřelo“. Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín. Podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit.
Po cca 30 minutách máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2–2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího guláše přisypeme dle potřeby jíšku (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.
Podáváme s chlupatým knedlíkem. Nejlépe chutná druhý až sedmý den po uvaření.
Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil…
více o Hovězí guláš podle Hanze
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka