V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso „zavřelo“. Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín. Podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit.
Po cca 30 minutách máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2–2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího guláše přisypeme dle potřeby jíšku (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.
Podáváme s chlupatým knedlíkem. Nejlépe chutná druhý až sedmý den po uvaření.
Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil…
více o Hovězí guláš podle Hanze
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min…
více o Špenátové palačinky od Teri