Hovězí guláš v tlakáči

4

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • 800
      g hovězí maso
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 0,5
      lžička pálivá paprika
    • tmavá jíška
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

  • V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso „zavřelo“. Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín. Podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit.
  • Po cca 30 minutách máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2–2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího guláše přisypeme dle potřeby jíšku (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.
  • Podáváme s chlupatým knedlíkem. Nejlépe chutná druhý až sedmý den po uvaření.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.