V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso „zavřelo“. Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín. Podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit.
Po cca 30 minutách máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2–2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího guláše přisypeme dle potřeby jíšku (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.
Podáváme s chlupatým knedlíkem. Nejlépe chutná druhý až sedmý den po uvaření.
Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil…
více o Hovězí guláš podle Hanze
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky