Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso zatáhnout a přidáme papriku (já dávám jak sladkou, tak pálivou). Posypeme kmínem, solí, pepřem a majoránkou, vše necháme hezky orestovat a přidáme rajský protlak. Vždy nechám tak 20 minut vše restovat, než začnu podlívat vodou. Podléváme, dokuď nemá gulášek pěknou barvu a maso není dostatečně měkké.
Na závěr přidáme jeden hovězí bujón pro lepší chuť a česnek. Na zahuštění použijeme buď chleba nebo nastrouhanou bramboru, chutná to mnohem líp, než zahuštěné moukou. Necháme ještě 10 minutek povařit a můžeme podávat.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou