Hovězí gulášek

2

hodnoceno: 3
Příprava: 120 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 500
      g cibule
    • červená paprika
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • sádlo
    • 1
      ks masox
    • majoránka
    • pepř mletý
    • kmín
    • 500
      g hovězí kližka
    • 50
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso zatáhnout a přidáme papriku (já dávám jak sladkou, tak pálivou). Posypeme kmínem, solí, pepřem a majoránkou, vše necháme hezky orestovat a přidáme rajský protlak. Vždy nechám tak 20 minut vše restovat, než začnu podlívat vodou. Podléváme, dokuď nemá gulášek pěknou barvu a maso není dostatečně měkké.
  • Na závěr přidáme jeden hovězí bujón pro lepší chuť a česnek. Na zahuštění použijeme buď chleba nebo nastrouhanou bramboru, chutná to mnohem líp, než zahuštěné moukou. Necháme ještě 10 minutek povařit a můžeme podávat.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: