Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso zatáhnout a přidáme papriku (já dávám jak sladkou, tak pálivou). Posypeme kmínem, solí, pepřem a majoránkou, vše necháme hezky orestovat a přidáme rajský protlak. Vždy nechám tak 20 minut vše restovat, než začnu podlívat vodou. Podléváme, dokuď nemá gulášek pěknou barvu a maso není dostatečně měkké.
Na závěr přidáme jeden hovězí bujón pro lepší chuť a česnek. Na zahuštění použijeme buď chleba nebo nastrouhanou bramboru, chutná to mnohem líp, než zahuštěné moukou. Necháme ještě 10 minutek povařit a můžeme podávat.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Slaninu a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na másle, přidáme 1 l vývaru na kostičky nakrájené oloupané brambory a…
více o Americká kukuřičná polévka