Hovězí maso s bramborem v alobalu

4.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 10
      ks brambory větší
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 400
      g hovězí maso libové
    • 0,3
      l smetana ke šlehání
    • alobal
    • 5
      lžíce olej
    • 1
      sklenice zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Přiměřeně velký pekáček vyložíme alobalem tak, abychom mohli po naplnění celý obsah fólií uzavřít. Vystlaný pekáček na dně vyložíme plátky másla, pak dáme vrstvu nakrájených brambor, dále vsypeme osmahnuté maso, na ně vyklopíme obsah Moravanky i se šťávou (větší kousky pokrájíme) a dosypeme zbylé brambory.
  • Navrch dáme ještě pár plátků másla, alobal dobře uzavřeme a dáme do předehřáté trouby. Po 20 až 25 minutách zkontrolujeme, zda už jsou brambory měkké. Je-li tomu tak, dopékáme obsah pekáčku už odkrytý. Když začnou brambory růžovět, zalijeme směs šlehačkou, opatrně (abychom neporušili alobal) promícháme a necháme ještě 5 až 7 minut dopéct.
Zařazení: Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: