Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Přiměřeně velký pekáček vyložíme alobalem tak, abychom mohli po naplnění celý obsah fólií uzavřít. Vystlaný pekáček na dně vyložíme plátky másla, pak dáme vrstvu nakrájených brambor, dále vsypeme osmahnuté maso, na ně vyklopíme obsah Moravanky i se šťávou (větší kousky pokrájíme) a dosypeme zbylé brambory.
Navrch dáme ještě pár plátků másla, alobal dobře uzavřeme a dáme do předehřáté trouby. Po 20 až 25 minutách zkontrolujeme, zda už jsou brambory měkké. Je-li tomu tak, dopékáme obsah pekáčku už odkrytý. Když začnou brambory růžovět, zalijeme směs šlehačkou, opatrně (abychom neporušili alobal) promícháme a necháme ještě 5 až 7 minut dopéct.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu