Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Přiměřeně velký pekáček vyložíme alobalem tak, abychom mohli po naplnění celý obsah fólií uzavřít. Vystlaný pekáček na dně vyložíme plátky másla, pak dáme vrstvu nakrájených brambor, dále vsypeme osmahnuté maso, na ně vyklopíme obsah Moravanky i se šťávou (větší kousky pokrájíme) a dosypeme zbylé brambory.
Navrch dáme ještě pár plátků másla, alobal dobře uzavřeme a dáme do předehřáté trouby. Po 20 až 25 minutách zkontrolujeme, zda už jsou brambory měkké. Je-li tomu tak, dopékáme obsah pekáčku už odkrytý. Když začnou brambory růžovět, zalijeme směs šlehačkou, opatrně (abychom neporušili alobal) promícháme a necháme ještě 5 až 7 minut dopéct.
Uhněteme těsto a vytvoříme malé kuličky. Uprostřed nich vyhloubíme důlky, které naplníme marmeládou. Pečeme na suchém…
více o Placičky z ovesných vloček
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky